Cykelparkeringen på Stora torget stängd i sommar

19 juni 2019 | Stadsplanering & trafik
Nu flyttas cykelparkeringen på Stora torget för att göra plats för större event i sommar.
Cykelsymbol

Står din cykel parkerad på Stora torget just nu? Passa på att flytta den i god tid innan cykelparkeringsställen tas bort på tisdag morgon den 25 juni. De cyklar som då står fastlåsta i ställen tas om hand av kommunen. 

Saknar du din cykel? Fyll då i det digitala formuläret Registrering av saknad cykel via länken längst ner.

De cyklar som inte är fastlåsta i ställen flyttas i första hand till Domkyrkogatan och i andra hand till Pusslunden, se kartan som även visar de närmaste parkeringarna som vi hänvisar till i sommar.

– Vi förbereder torget för att det ska fungera för de större planerade eventen. Ställen flyttas till två ändar av Storgatan samt till Pusslunden, så antalet cykelparkeringsplatser minskar inte, säger Mikael Strindemo, trafikingenjör på Stadsmiljökontoret.

Cykelparkeringar under sommaren

Just nu görs Storgatan om till sommargågata, därför passar det bra att placera några av ställen i början och slutet av sommargågatan. Det blir 40 cykelparkeringsplatser vi korsningen S:t Larsgatan/Storgatan och 25 platser i korsningen Storgatan/Läroverksgatan.

– Vi hoppas att Stora torget och sommargågatan blir en plats att njuta av i sommar, både för fotgängare och cyklister, men tänk på att cykla i lugnt tempo, säger Mikael Strindemo.

Text: Annika Avén


Här kan du parkera din cykel under sommaren.