Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Då, nu och sen i ny utställning om Folkungavallen

16 juli 2021 | Stadsplanering & trafik, Uppleva & göra, Folkungavallen
Känner du till historien bakom Folkungavallen? Vet du vad som försiggår där nu - innanför byggstaketen? Och hur kommer det egentligen att bli i framtiden? De här frågorna, och fler därtill, får du svar på i en ny utställning i Gamla Linköping.
En affisch med texten

Den 19 juli öppnar den nya utställningen om Folkungavallen i Gamla Linköping.

Med en toppmodern simhall, ungefär 600 nya bostäder samt en mobilitetshubb blir nya Folkungavallen och Tinnerbäcksbadet en naturlig del av framtidens innerstad. Men här finns också en fascinerande historia som många kanske inte känner till i dag. Därför öppnar den 19 juli den nya utställningen “Folkungavallen – då, nu och i framtiden” på Curmanska magasinet i Gamla Linköping.

Utställningen beskriver hundra år av idrottshistoria på Folkungavallen.


– Det finns ett stort intresse för vad som händer på Folkungavallen och många tycker också att det är spännande att se glimtar från förr. En utställning i Gamla Linköping tror vi kan nå en bred målgrupp, både Linköpingsbor och hitresta besökare, säger Katrin Englund, kommunikationsstrateg i Folkungavallens projektgrupp.

I över 100 år har Folkungavallen varit en del av livet och stadsbilden i Linköping. Idrottsplatsen har varit hemvist för de breda folksporterna fotboll, ishockey och bandy och här har man under åren både tränat och tävlat i friidrott. Men idrottsplatsen har också använts av stadens skolor för idrottslektioner och skolmästerskap.

Här beskrivs det nya Folkungavallen med bostäder och en toppmodern simhall.


Utställningen berättar områdets historia från tidigt 1900-tal till i dag. Men också om hur Folkungavallen förändras och utvecklas till nya innerstadskvarter med bostäder, mobilitetshubb, torg och grönytor. Kvarter som, tillsammans med Tinnerbäcken, ska omsluta simhallen och utomhusbadet som blir centrala punkter i området. Den nya simhallen, Tinnerbäcksbadet, som just nu byggs på platsen kommer att bli Sveriges modernaste simhall när den öppnar hösten 2022.

Utställningen pågår mellan 19 juli 2021-16 januari 2022 i Curmanska magasinet och är ett samarbete mellan Lejonfastigheter, Gamla Linköping och Linköpings kommun.

Text: Johan Hermansson
Foto: Linkin


Här hittar du mer information om stadsutvecklingsprojektet Folkungavallen:

Här hittar du mer information om verksamheterna i Gamla Linköping samt öppettider: