Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Dags för digital gymnasiemässa

19 november 2021 | Förskola & utbildning
Nu är det dags för Linköpings gymnasiemässa 2021. Den 24-25 november kan du som ska söka gymnasieutbildning under 2022 digitalt besöka de gymnasieskolor som är verksamma inom Linköpings, Kinda, Mjölby samt Åtvidabergs kommuner. Gymnasiesärskolemässan kan du digitalt besöka den 24 november.
Skolungdomar i en trappa

På den digitala mässan har du möjlighet att tillsammans med dina vårdnadshavare besöka och videochatta med de skolor du vill veta mer om. Det är också möjligt att enskilt videochatta med studie- och yrkesvägledare från grundskolan för att få vägledning kring programval och hur valet till gymnasiet går till.

Gymnasiemässan är ett av flera steg

På gymnasiemässan är tanken att elever i årskurs nio ska få en överblick över de gymnasieskolor som är verksamma inom våra kommuner.

- Förhoppningen är att eleverna på mässan ska hitta ett antal gymnasieskolor som de vill veta mer om. De kan senare besöka skolorna när dessa anordnar öppet hus vid olika tillfällen under 2021 och 2022, säger Anders Jolby som är utbildningsdirektör inom Utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen i Linköpings kommun.

- Mässan är ett av flera steg på elevens väg till rätt gymnasieutbildning, fortsätter Anders Jolby.

Gymnasiemässan brukar i normala fall hållas i Konsert och kongress varje år och lockar då cirka 5000 besökare. I år är det dock inte möjligt med ett så stort arrangemang. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer där ovaccinerade ska undvika större folksamlingar för att hindra smittspridning.

Samarbete kring mässan

Linköpings digitala gymnasiemässa 2021 genomförs i samarbete med de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesärskolorna från Linköping, Åtvidaberg och Mjölby, samt regionens naturbruksskolor.

Välkommen till Linköpings digitala gymnasiemässa!

Gymnasiemässan
Onsdag 24 november och torsdag 25 november
Klockan 17:00-20:00 båda dagarna.

Gymnasiesärskolemässan
Onsdag 24 november
Klockan 09:00-11:00, 13:00-15:00 samt 17:00-19:00

Du hittar båda mässorna via denna adress:
www.linkoping.se/gymnasiemassa2021

Du hittar datum för skolornas Öppet hus via denna adress:
www.linkoping.se/gymnasiemassa

 

 

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: