Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Premiär för Linköping game week

18 november 2021 | Uppleva & göra
Den 22-28 november är det premiär för Linköping game week - Sveriges största spelfestival. Evenemanget hålls på flera platser i Linköping och innehåller något för alla: föreläsningar, kurser, cosplay och massor av gaming och spelturneringar.
Ett arkadspel

Linköping game week innehåller bland annat Atomic café med arkadspelshelg på Skylten. Foto: Christin Engström

Linköping game week är en temavecka som samlar flera större evenemang som tidigare ägt rum under höst- och vinterperioden. Antalet aktiviteter har dessutom fyllts på ytterligare och är nu uppe i över 60 olika arrangemang. Det handlar bland annat om VR-show på Borggården, utbildning i spelutveckling och föreläsningar om AI, gamification och visualisering. Andra exempel på aktiviteter är brädspel, cosplay och spelturneringar i e-sport och retrospel. 

Tre delar

- Med Linköping game week vill vi inspirera till lekfulla, kreativa och utvecklande aktiviteter inom gaming. Leken och spelandet är en inkörsport till kultur och tekniskt lärande för unga och vi vill genom den här veckan bidra till Linköpings position som platsen där du möter framtiden, samtidigt som vi sätter Linköping på den svenska spelkartan, säger Kristoffer Dezsi, projektledare för arrangemang på Linköpings kommun.

Linköping game week är uppbyggd runt de tre delarna Game, Learn och Work som tillsammans täcker spelvärldens olika områden. Game riktar sig till personer som spelar som underhållning. Här finns bland annat dataspelturneringar, brädspel, quiz och virtual reality.

Learn erbjuder föreläsningar och utbildningar för dem som vill lära sig mer om spelutveckling och om hur spel kan användas i utbildningssyfte. Work skapar diskussionsytor för yrkesverksamma inom spelbranschen.

Stor bredd

Tomas Ahlström, grundare och projektledare på East Sweden game, säger att alla som vill har fått bidra med innehåll till Linköping game week. Det har gett en stor bredd på innehållet.

– Bland arrangemangen finns den internationellt framgångsrika Liu game conference och arkadspelskvällen Atomic café på Skylten, men också mängder av andra evenemang, föreläsningar, animationskurser och spelkvällar. Jag tror alla kan hitta något som de gillar. Det är bara att gå in i kalendariet och kolla runt.

Linköping game week är ett samverkansprojekt mellan Kultur- och fritidsförvaltningen i Linköpings kommun och East Sweden game – ett tillväxtprojekt som möjliggörs av Sankt Kors.

Här kan du utforska utbudet:

 

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: