Så blir LSS-dagen 2019

12 september 2019 | Omsorg & hjälp
Den 19 september bjuder Linköpings kommun in till LSS-dagen i Garden på Konsert & Kongress. En fullspäckad dag med föreläsningar, panelsamtal om digitalisering, underhållning och mässa med utställare.

Komikern Eric Löwenthal är värd för dagen, och trollkarlen Mr Goran kommer att uppträda och mingla bland gästerna.

LSS-dagen är en mötesplats med möjlighet till information, aktivitet och delaktighet och riktar sig till personer som omfattas av LSS, anhöriga, företrädare men även omsorgspersonal, studenter och alla med intresse inom området. Värd för dagen är ståuppkomikern och skådespelaren Eric Löwenthal. Utöver de 32 utställarnas montrar kan man stöta på trollkarlen Mr Goran som minglar och uppträder under dagen. Det kommer också att poppa upp musikuppträdanden här och där i lokalen förutom på scenen. 

Panelsamtal om digitalisering 

Medverkande i panelen är Thomas Bystedt, politiker, Jakob Algulin, digitaliseringsdirektör, Susanna Lundstedt från Social- och omsorgsförvaltningen och Joakim Jederström från LSS Funktionsstöd. Paneldeltagarna kommer att svara på frågor om vilka möjligheter respektive svårigheter som digitaliseringen i kommunen innebär. Inledningsvis kommer samtalet att fokusera på vad digitalisering inom LSS verksamhet egentligen är.

Text: Mindy Leuchowius

13.30 Invigning – Annika Krutzén
14.30 Smakprov ur "Savannens prinsessa" – KulTuren
15.30 Hur blir man egentligen pensionär? Helene Björklund, Lära
16.30 Musikquiz med Radio Leo
17.30 Samtal om digitalisering med politiker och tjänstepersoner
18.30 Sångstund med Studieförbundet vuxenskolan