Dags för poesiläger för unga

11 juli 2019 | Uppleva & göra
Är du mellan 12-16 år och gillar poesi och spoken word? Den 16 juli startar Spoken word camp på Agora.

Nu har du chansen att bli poet för en sommar! Den 16-19 juli anordnas daglägret Spoken word camp på Agora i Skäggetorp.

Under de fyra dagarna kommer ungdomar att få prova på olika former av spoken word och lära sig att uppträda med sina egna ord och tankar. Lägret avslutas med en föreställning i Agoras blackbox.

– Vi gör det här för att stärka ungdomars intresse för att skriva och utveckla sin egen kreativitet, och för att få ungdomar att hitta nya vänner med gemensamma intressen, säger Kerstin Sivebrand, bibliotekarie på Agora.

Ledare för lägret är Sara Nazari och Nachla Libre från Revolution Poetry. Revolution Poetry är ett poesikollektiv och plattform för spoken word-artister som startade 2009 i Stockholm av Nachla "Libre” Vargas Alaeb, Aladin Bewar Zakholi och ”Lilla” Namo Marouf.

– Jag har alltid haft barn och unga som prioriterad målgrupp och har tidigare själv stått för aktiviteterna under sommaren. Förra sommaren hade vi till exempel skrivarverkstad på dåvarande Skäggetorps bibliotek. Sedan träffade jag Sara och Nachla på årets Litteralund och vi började prata. Det visade sig att de båda kände till Skäggetorp och gärna ville komma hit, säger Kerstin Sivebrand.

Lägret börjar klockan 11 och slutar klockan 17 varje dag och är kostnadsfritt. För mer information och anmälan kan man besöka Bibliotek Agora eller maila till agora@linkoping.se.

Text: Johan Hermansson