Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

De ställde om till digital daglig verksamhet

4 mars 2021 | Omsorg & hjälp, Covid-19
Under coronapandemin är det många verksamheter som inte kan arbeta eller hålla öppet som vanligt. Då får man tänka nytt och kreativt istället.

"Att få vara med i ett större sammanhang är så viktigt", säger Saul Camara.

Eftersom vi lever i en pandemi är det svårt för många att träffas som vanligt och det kan vara påfrestande. Därför är det extra viktigt att jobba kreativt och tänka digitalt först för att minska risken för smittspridning. Och många verksamheter i Linköpings kommun har hittat nya sätt att arbeta.

Unik Musik är en av utförarna inom daglig verksamhet och vänder sig till vuxna människor med olika former av funktionsnedsättningar. Unik Musik arbetar med musik, personlig utveckling, café och matlagning. Istället för att ställa in verksamheten under pandemin har man ställt om till digitalt.

Digital sammankomst

– Fokusfrågan var hur vi når ut till våra utförare. Google Meet blev lösningen och vi bjöd in alla våra deltagare till en sammankomst och vi fick bra stöttning från boendepersonal och anhöriga, säger Saul Camara som är musikansvarig på Unik Musik i Linköping.

På grund av rådande pandemi kan inte alla som har daglig verksamhet delta i samma utsträckning som i vanliga fall. Därför kan det digitala vara ett sätt att bidra till att rädda gemenskapen för de som inte har möjlighet att träffas fysiskt.

Körsång och träning

– Det blev först frukost och sedan körsång. Vi har också börjat träna tillsammans varje tisdag och torsdag. Det har varit efterlängtat att få träffa alla igen, även om det är digitalt. Att få vara med i ett större sammanhang är så viktigt, säger Saul Camara.

Syftet är bland annat att inspirera andra att göra likande digitala aktiviteter menar Saul Camara.

Hör Saul Camara berätta om hur de fixade digitala träffar under coronapandemin i videon nedan.