De vann Linköpings näringslivsdiamant 2019

2 oktober 2019 | Näringsliv, Arbete
Linköpings näringslivsdiamant 2019 är utsedd. Av tre nominerade kandidater blev det IT-företaget Sectra som fick ta emot utmärkelsen som delades ut på Linköpings näringslivsgala den 27 september.

Från vänster, Pia Carlgren, näringslivsdirektör på Linköpings kommun, Torbjörn Kronander, VD på Sectra och Marie Ekström Trädgårdh, vice VD på Sectra. Foto: Patrik Ekenblom

– Det betyder jättemycket. Som företag är man aldrig bättre än alla medarbetare som varje dag gör allt de kan för att våra kunder ska få produkter i världsklass. Sectras vision är att bidra till ett tryggare och friskare samhälle, två faktorer som det är oerhört viktigt att leva upp till på ett professionellt sätt. Utmärkelsen ger oss ett kvitto på att vi gör det på ett bra sätt, säger Marie Ekström Trägårdh, vice VD på Sectra.

Företaget grundades 1978 av en grupp forskare från Linköpings universitet. Idag är det ett multinationellt företag med fler än 750 medarbetare, kontor i 32 länder och med tekniklösningar på plats världen över.

Marie Ekström Trägårdh ser att det finns bra förutsättningar att driva ett globalt företag i Linköping.

– Linköpings universitet är otroligt viktigt för oss exempelvis. Där finns grunden i vår rekrytering och kompetensförsörjning. I Linköping finns också ett mycket gott samverkansklimat, där många hjälps åt och skapar framgång med gemensamma krafter. Även Linköpings flygplats är viktigt för vår fortsatta framgång, säger hon.

Näringslivsgalan är ett initiativ från Linköping kommun och Corren/Öst Media. Priset i kategorin Linköpings Näringslivsdiamant delas ut av Linköpings kommun. Sectra tog hem segern med följande motivering.

”Att leda handlar om att ta ansvar. Årets Näringslivsdiamant är en engagerad förebild som vet att ensam inte är stark, och som i aktiv samverkan med andra bidrar till att hitta långsiktiga lösningar på stora samhällsutmaningar. Med en vinnande företagskultur baserad på humanism och mångfald – där den enskilda medarbetaren betraktas som företagets viktigaste tillgång – har årets vinnare tagit en världsledande position på marknaden. Alltid med en fast förankring i staden där allting en gång började. Vinnaren av Årets Näringslivsdiamant 2019 är Sectra.”