Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Digital lärplattform i förskolan

13 augusti 2020 | Förskola & utbildning
Vid höstterminens start kommer kommunens alla förskolor att börja arbeta med en ny lärplattform, Infomentor. Via den blir det enklare för föräldrar att följa sitt barns vardag på förskolan och till exempel lämna tillsynstider.
Asiatisk kvinna och barn sitter ner och tittar på en lässkärm

Foto: Mostphotos

I lärplattformen kommer förskolornas medarbetare att dokumentera barnens dag genom både film, text och bild. Det ska resultera i en enklare dokumentering, men också att vårdnadshavare med barn i förskolan på ett enkelt sätt kommer närmare verksamheten.

Enklare - både för förskola och hem

Med den här lärplattformen är förhoppningen att vårdnadshavare ska känna sig mer delaktig i sitt barns dag på förskolan, samtidigt som det förhoppningsvis förenklar vardagen en del.

Det samma gäller för medarbetarna på förskolorna som lätt kan planera och dokumentera barnens utveckling.

Appen rekommenderas

För att få ut så mycket som möjligt av Infomentor förespråkar Linköpings kommun användning av appen. Via appen kan man nämligen få notiser om olika aktiviteter som händer i förskolan, vilket ger ett mervärde.

Men eftersom Infomentor är en plattformsoberoende tjänst fungerar användningen lika bra på alla surfplattor, smarta telefoner och datorer, så länge webbläsaren är uppdaterad.

På webbplatsen för förskolan kan vårdnadshavare läsa mer om Infomentor och se instruktionsfilmer på hur man kommer igång med verktyget och vad nyttan med det är.

Text: Axel Svartling