Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Digitala konserter med intim känsla

18 juni 2021 | Uppleva & göra
Lastkajen Sessions är namnet på ett samarbete mellan Linköpings kommuns kulturhus Skylten och studieförbunden Sensus och Studiefrämjandet.
Stora bokstävder placerade på en lastkaj vid Skylten. Nedanför står scenlampor och lyser rött.

Digitala konserter under Lastkajen Sessions i sommar. Foto: Sanna Rooth

Under pandemin har musiken, så som många andra kreativa fält, fått ställa om och hitta ny vägar och arbetssätt. Många har fått kasta sig in streaming-världen och fått lära sig att hantera film och video på kort tid. Lastkajen Sessions är ett tydligt tecken på en naturlig kompetensutveckling som fått gro utifrån nya förutsättningar under pandemin.

Fyra regionala musikakter

Lastkajen Sessions är ett projekt som presenterar fyra konserter med musikakter från regionen, inspelade i den fantastiska miljön kring Skyltenområdet. Ambitionen är att ge tittarna en upplevelse så nära live som möjligt. Varje fredag under fyra veckor publiceras en konsert på Skyltens sociala medier.

– Under pandemin har vi fått testa nya vägar att jobba med kulturaktörer och att skapa upplevelser. Området kring lastkajen har något speciellt och fungerade perfekt som kuliss till det här projektet, berättar Sanna Rooth, kulturutvecklare på Skylten.

Bandet Post Pines vid Lastkajen sessions. Foto: Sanna Rooth

Musik kommande fredagar

Först ut är Linköpingsbandet Post Pines - som efter flera hyllade singlar, samt en låt i tv-serien The Young Pope, släppte sitt debutalbum i slutet av 2020.

  • Fredag 18 juni - Post Pines
  • Fredag 25 juni - Melonkvartetten
  • Fredag 2 juli - Sundet
  • Fredag 9 juli - Skraeckoedlan

Alla konserter publiceras på Skyltens sociala medier.