Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Digitalt seniormöte med Holmertz och Hoffsten

15 januari 2021 | Uppleva & göra, Omsorg & hjälp
Tisdagen den 19 januari leder Ulf Holmertz ett digitalt seniormöte. Medverkar gör bland andra Louise Hoffsten och äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD).
Louise Hoffsten och Ulf Holmertz

Från början var tanken att ha en liten publik i studion i Ryttargårdskyrkan. Men på grund av pandemin har planerna ändrats. I stället kommer arrangemanget, som fylls med intervjuer, samtal och föredrag, att vara helt digitalt. Företag och samarbetspartners föreläser från scenen och har en ”digital monter”. I den berättar de bland annat med hjälp av filmer och reportage om sin verksamhet.

Digital värld

-I och med pandemin har digitaliseringen verkligen tagit fart. Den här dagen är ett exempel på just det. Däremot är en mer digital värld inte enbart positiv. Det är nödvändigt för oss att ta steg gällande digitaliseringen men samtidigt får vi inte glömma att vi redan innan pandemin hade ett problem med digitalt utanförskap. Vi måste även ha med denna grupp i tanken och hitta lösningar för att minska ensamheten, säger äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD).

Under dagen

Arrangemanget pågår mellan klockan 10.00 och 13.00 tisdagen den 19 januari.
Under dagen informerar Anhörigcenter, äldreombudsmannen och Demenscenter om sina verksamheter.
Men också representanter från Stadsmissionen, PRO (Pensionärernas riksorganisation), SPF (Sveriges pensionärsförbund), ett hörselföretag, en bank och friskvården kommer att vara på plats i studion.

Testa

Det här arrangemanget är inte samma sak som Äldredagen som kommunen anordnar. Seniormötet arrangeras av ett privat företag och Linköpings kommun är samarbetspartner.

-Eftersom man inte kunde genomföra äldredagen 2020 så tänkte vi att det kunde vara värt att pröva det här konceptet. Digitala lösningar kommer att vara viktiga framöver och det här gav oss möjlighet att testa hur vi kan bygga upp digital information, säger äldreombudsman Maria Lindahl.

Den som önskar kan se sändningen i efterhand, den ligger kvar i minst ett år.
Även alla ”digitala montrar” går att besöka i efterhand.

Text: Eva-Karin Strand Wåtz