Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Direktsänd kulturfestival i Linköping – en succé

3 april 2020 | Uppleva & göra
Den direktsända kulturfestivalen Kulturlive Linköping som sändes 26-28 mars drog storpublik. Runt 3 000 besökare följde evenemanget.

Runt 3 000 personer följde kulturfestivalen.

– Coronakrisen kräver att vi hittar nya lösningar på mycket i samhället. Kulturen är inget undantag, säger Mårten Hafström, enhetschef för Kulturscener och ungdom på Kultur- och fritidsförvaltningen.

– Initiativet till Kulturlive togs direkt ute i verksamheten när första förbudet mot allmänna sammankomster kom. Därför var vi snabbt igång och kunde erbjuda intresserade kulturaktörer en möjlighet att delta. Intresset var stort och vi kunde sätta ihop ett varierat program som passade flera målgrupper.

Räknar med fler digitala kulturevenemang

I kristider är kultur- och fritidsaktiviteter viktiga för människor. 

– I en ovanlig situation ville vi försöka hitta alternativa lösningar på de utmaningar vi står inför för att nå ut med olika kulturuttryck, och även testa ett nytt format att ta del av kultur på, säger projektledaren Kristoffer Dezsi.

– Det stora intresset för Kulturlive gör att vi är mycket motiverade att spinna vidare på konceptet framöver. Linköpings medborgare kan räkna med fler digitala kulturerbjudanden framöver, säger Mårten Hafström.

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: