Ebbepark får ny skolbyggnad

8 november 2019 | Stadsplanering & trafik, Förskola & utbildning
Det kommunägda fastighetsbolaget Lejonfastigheter ska bygga en kombinerad skola och kontorsbyggnad i Ebbepark.
Bolagens tre vd:ar framför ett husbygge

Från vänster Johan Kristiansson, vd Sankt Kors, Micael Antamo, vd Lejonfastigheter och Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden. Foto: Lasse Hejdenberg/Hejdlösa bilder.

Produktionen av byggnaden är påbörjad och inflyttning beräknas till första delen av 2022 för Fridtunaskolan och de två kommunala förvaltningarna Miljö- och samhällsbyggnad och Verksamhetsstöd och service.

– Vi tycker att det är roligt att vara med och bidra till visionen om Ebbepark utifrån Lejonfastigheters uppdrag, säger bolagets vd Micael Antamo.

– Vi vill gärna passa på att utforska nya lösningar för framtidens behov av skollokaler och flexibla kontorslösningar för offentlig verksamhet. Vi gör det i nära samarbete med dem som ska använda lokalerna.

Nytänkande stadsdel

Ebbepark - som just nu håller på att byggas - ska bli Linköpings hållbara och nytänkande stadsdel. Bakom satsningen står sedan tidigare de kommunägda bolagen Sankt Kors och Stångåstaden. I och med bygget av den kombinerade skolan och kontorsbyggnaden kliver nu även Lejonfastigheter in.

Ebbepark kommer att bestå av bostäder, kontor, butiker, restauranger och samhällsservice. Området fungerar som testbädd för nya lösningar inom samhällsbyggnad och har höga mål inom hållbarhet.

 

Visionsbild över Ebbepark av Arrow arkitekter.

 

– Ebbepark har haft ambitionen att flytta gränserna för samhällsbyggnad från start och därigenom stärka Linköpings position ytterligare som en attraktiv kommun att bo och verka i. Då är det väldigt roligt att alla tre kommunägda fastighetsbolagen delar visionen om att skapa en modig, omtänksam och smart del av staden, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.