Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Eleverna går gradvis tillbaka till skolan

22 januari 2021 | Förskola & utbildning, Covid-19
Linköpings kommunala gymnasieskolor kommer successivt återgå till närundervisning, det vill säga att kunna ha undervisning i skolans lokaler. I det arbetet tas stor hänsyn till regionala och lokala smittspridningsläget.

I veckan presenterade Folkhälsomyndigheten nya rekommendationer om att gymnasieskolorna får återgå till närundervisning under våren 2021. Utifrån det nuvarande smittläget förordas delvis fjärr- eller distansundervisning till och med 1 april samt fortsatt dialog med det regionala smittskyddet.

– Vi har sedan pandemins utbrott haft tät dialog med det regionala smittskyddet i Östergötland. Det är något vi fortsätter att ha eftersom de är en viktig part i hur en successiv återgång till närundervisning kan se ut, säger Åsa Ridne som är avdelningschef för gymnasie- och vuxenutbildningen.

Åter till skolan

Under vecka 4 (25 - 29 januari) påbörjas arbetet med att återgå till närundervisning. Skolorna följer tidigare beslutad planering för veckans undervisning vilket innebär att flertalet elever kommer att fortsätta med fjärr- och distansundervisning veckan ut.

Under februari kommer en fortsatt gradvis återgång att fortsätta, med hänsyn till regionala och lokala smittspridningsläget.

Beslut och mer information om hur undervisningen kommer att bedrivas från 1 februari kommer inom kort. Just nu pågår arbete och planering för hur vårens undervisning ska bedrivas.

Konsert och kongress

– Vi har under de senaste månaderna säkrat ytterligare undervisningslokaler för våra elever för att också minska trängseln. Bland annat kommer lokaler på Konsert och kongress att användas, säger Åsa Ridne.

Information om vad som gäller på respektive skola får elever och vårdnadshavare direkt från sin skola.