Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Elevlunch: Här är kartan över matställen

31 mars 2020 | Förskola & utbildning, Coronaviruset covid-19
Från och med onsdag den 1 april kommer alla gymnasieelever som är skrivna i Linköpings kommun att erbjudas lunch från caféer och restauranger under distansundervisningen. Enbart mat för avhämtning kommer att erbjudas.
Några matlådor i aluminium, med olika typer av mat i, står på ett bord .

För att se till att Linköpings kommuns gymnasieelever får lunch när de har undervisning på distans har ett beslut fattats om att erbjuda mat för avhämtning från caféer och restauranger i kommunen. Foto: Mostphotos

Luncherbjudandet finns tillgängligt på vardagar under perioden 1 april till och med 5 maj, med uppehåll för påsklov 6 april till och med 13 april. Elevlunchen kan hämtas ut mellan klockan 11.00 - 17.30. Eleverna ska hämta sin lunch medan det är rast. Kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, elever som har milda symtom bör alltså stanna hemma och inte hämta ut någon matlåda.

Så här gör du som elev

  • Gå in på länken längst ner på den här sidan och registrera din skol-epostadress. Vänta därefter på att ett bekräftelsemail skickas till dig.
  • Klicka på aktiveringslänken som skickas till din skol-epostadress för att aktivera erbjudandet.
  • Scanna QR-koden på den valda anslutna restaurangen.
  • När QR-koden är scannad visas en lunchkupong upp och restaurangen ger ut matlådan.

Under eftermiddagen den 31 mars skickas information ut till alla elever om hur man ska gå tillväga för att få sin elevlunch. Den praktiska lösningen kommer att finnas i funktion från och med den 1 april när erbjudandet börjar gälla. I händelse av tekniska problem med QR-koderna kan café- och restaurangägare göra en manuell registrering av avhämtningen och anteckna elevens namn, e-postadress, skola och dagens datum.

Karta över restauranger

En karta över vilka restauranger som är anslutna finns tillgänglig via länken nedan. Kartfunktionen är tänkt att hjälpa elever att välja ett restaurangalternativ nära hemmet, för att både hinna hämta och äta maten under sin lunchrast. Alla restauranger och caféer inom Linköpings kommun som erbjuder lunch enligt tallriksmodellen får ansluta sig till erbjudandet. Registrering görs via länken nedan.

Beslut i bildningsnämnden

Sedan den 18 mars sker distansundervisning på gymnasieskolorna i Linköping. För att se till att eleverna får lunch när de har undervisning på distans har ett beslut fattats om att erbjuda mat för avhämtning från lunchrestauranger i kommunen. På så sätt vill Linköpings kommun samtidigt bidra till att stödja näringslivet i kommunen. Beslutet fattades av bildningsnämndens ordförande, Åsa Wennergren (L), den 25 mars.

Frågor om elevlunch besvaras av Kontakt Linköping. Se kontaktuppgifter via länken nedan. 

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: