Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

En tioåring blir digital dansfestival

19 april 2021 | Uppleva & göra
Den här veckan är det Dansens vecka. I år blir det en digital dansfestival fylld av dansföreställningar.
En tjej dansar

Foto: Mostphotos

Dansens vecka i Östergötland föddes för tio år sedan, initiativet togs av två östgötska koreografer och dansare – Sophia Örnell och Anna Trobäck. Deras tanke var att fira Internationella Dansens dag 29 april, men en dag blev en hel vecka.

- Idag arrangerar flera kommuner tillsammans med Region Östergötland dansens vecka. I år, 2021, så går Dansens vecka i Östergötland in på den digitala dansscenen vilket är spännande och kul, säger Anna Ljung, dansutvecklare för Dans i Öst och projektledare för Dansens vecka.
En fördel är att den digitala dansscenen möjliggör att fler kan ta del av dansen oavsett var man bor - i Östergötland, Sverige eller världen.

- Jag är stolt över att Linköpings kommun och våra dansföreningar kan erbjuda ett så fullspäckat program under veckan, säger Elisabeth Asp, sakkunnig på Kultur - och fritidsförvaltningen på Linköpings kommun.

På Dansens veckas kanal visas varje dag mellan 22 – 29 april dansfilmer och dansföreställningar. En nyhet för i år är att det även går att själv vara aktiv i dansworkshops hemma. Varje arrangemang kommer upp på den utsatta dagen och tiden som du kan ta del av i programmet.

Länk till programmet:

Länk till kanalen för Dansens vecka: