En vecka med fokus på innovation

21 oktober 2019 | Kommun & politik, Omsorg & hjälp
Den 4-10 november är det dags för East Sweden Innovation Week. Under veckan kan du bland annat få veta hur teknik kan skapa nya möjligheter inom omsorgen.
En glödlampa som lyser

Foto: Mostphotos

East Sweden Innovation Week är en årligen återkommande vecka där besökarna kan delta i aktiviteter på temat innovation och entreprenörskap. Arrangemangen hålls på flera olika platser i Östergötland.

Bakom satsningen står Region Östergötland i samarbete med bland andra Linköpings kommun, Linköpings universitet och Länsstyrelsen Östergötland.

Möte mellan och människa och teknik

En av aktiviteterna är den samverkansdag som Linköpings kommun och Centrum för kommunstrategiska studier på Linköpings universitet bjuder in till. Dagen arrangeras den 6 november på Campus Valla med temat ”Teknikutveckling i människans tjänst – möjligheter för vård och omsorg”.

– Vi vill lyfta fram det innovativa som sker inom omsorgen. Digitalisering är något som Linköping satsar hårt på. Då är det viktigt att inte bara fokusera på tekniken, utan främst på mötet mellan människa och teknik. Det är grunden för dagen, säger Lise-Lotte W Järvinen, utvecklingsstrateg i Linköpings kommun.


Lise-Lotte W Järvinen, utvecklingsstrateg i Linköpings kommun.
Foto: Per Conning

 

Hon berättar att samverkansdagen har breddats med åren och att alla intresserade är välkomna.

– Tanken är att visa vad forskningen säger om temat och sedan försöka belysa hur kommuner och övriga samhälle hanterar detta. Vi vill även lyfta fram goda exempel.

Sista anmälningsdag för dagen är den 27 oktober. Här hittar du programmet:

Här hittar du programmet för hela East Sweden Innovation Week:

Text: Per Conning