Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

En vecka med fokus på innovation

15 oktober 2020 | Kommun & politik, Bygga, bo & miljö
Den 2-8 november är det dags för årets upplaga av East Sweden innovation week. Under veckan kan du bland annat få veta mer om omställningen till en hållbar livsstil.
Cecilia Åsberg

Cecilia Åsberg är en av föreläsarna under East Sweden innovation week. Foto: Viktoria Davidsson och Mostphotos.

East Sweden innovation week är en årligen återkommande vecka där deltagarna kan vara med i aktiviteter på temat innovation och entreprenörskap. I år firar satsningen tioårsjubileum.

Bakom East Sweden innovation week står Region Östergötland i samarbete med bland andra Linköpings kommun, Linköpings universitet och Länsstyrelsen Östergötland.

En av aktiviteterna är den samverkansdag som Linköpings kommun och Centrum för kommunstrategiska studier vid Linköpings universitet bjuder in till. Dagen arrangeras digitalt onsdag den 4 november med temat ”Omställning för hållbar livsstil – värderingar, strategier och insatser”. Programmet är öppet för alla och lyfter olika aspekter av utvecklingen mot en mer hållbar livsstil.

Mat och stadsutveckling

Föreläsare under samverkansdagen är Cecilia Åsberg, professor i genus, natur och kultur vid Linköpings universitet, Louise Ridderström, projektledare och verksamhetsledare för Östgötamat samt Robert Bäckström från Stångstaden, projektledare för Ebbepark.

De kommer bland annat att prata om miljöhumaniora, matens betydelse för individens och miljöns välmående, samt om hur stadsutveckling kan skapa förutsättningar för en hållbar livsstil.


Louise Ridderström, projektledare och verksamhetsledare för Östgötamat samt Robert Bäckström från Stångstaden, projektledare för Ebbepark. Foto höger: Christian Ekstrand.

Via länkarna nedan hittar du mer information om samverkansdagen och om programmet för hela East Sweden innovation week.

Vid frågor om samverkansdagen, kontakta Lise-Lotte W Järvinen, ansvarig för strategisk samverkan universitet och högskolor:
Telefon: 013-20 64 51

Text: Per Conning