Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Enklare väg till budget- och skuldrådgivningen

10 november 2020 | Omsorg & hjälp
Nu finns en ny tjänst där du kan boka tid digitalt eller via telefon för ett samtal med kommunens budget- och skuldrådgivare. Via bokningstjänsten kan du se lediga tider och välja det tillfälle som passar dig bäst.
En spargris och en dator

Foto: Mostphotos

Under hösten har Kronofogden sett en ökning av unga som söker skuldsanering i ett försök att lösa sin skuldsituation. Många får avslag. Kronofogden menar att en stor del av de unga som ansöker inte förstår vad en skuldsanering innebär och att de saknar viktig kunskap i ekonomi.

Kommunens budget- och skuldrådgivning kan hjälpa människor i alla åldrar att skapa en hållbar privatekonomi. Du kan få personliga råd utifrån din ekonomiska situation. Ett tips är att kontakta rådgivningen i god tid – vänta inte tills ekonomin har kollapsat.

Ett bollplank

Eftersom det kan vara laddat att prata ekonomi med sina närstående kan det många gånger vara enklare att prata med budget- och skuldrådgivarna. De finns tillgängliga som ett bollplank, utan moraliska värderingar, och är ett stöd för att räta ut frågetecken och ta steg mot lösningar.

Vid länken nedan hittar du mer information om Linköpings kommuns budget- och skuldrådgivning. Där hittar du också bokningstjänsten.