Kort period av störningar nu när nya simhallen byggs

13 augusti 2019 | Kommun & politik, Stadsplanering & trafik, Bygga, bo & miljö, Folkungavallen
Snart är arbetet med den nya simhallen på Folkungavallen i gång. Inför byggstarten kommer en provpålning att behöva göras. Det kan orsaka störningar vid enstaka tillfällen.

- Det kommer att bli en jättefin simhall som är till glädje för alla Linköpingsbor.  Vi hoppas därför att ni kan ha överseende med störningarna, säger projektchef Christian Dahlén på Lejonfastigheter.
Vid provpålning gör man en stötvågsmätning på byggplatsen. Det görs bland annat för att testa den geotekniska bärförmågan samt för att mäta hur pålningen påverkar omgivningen. Provpålningen skapar tyvärr oftast vissa störningar i form av bankande och dunkande ljud.
- För att mätningarna ska kunna genomföras på ett både säkert och korrekt sätt, sker provpålningen under kvällstid, då den befintliga simhallen är stängd.

Tid för pålning

Pålningen kommer att göras vid enstaka tillfällen under vardagar från och med den 14 augusti och som längst till och med den 23 augusti, klockan 21:00-23:00.

Simhallen kommer att finnas i en ny stadsdel med 600 bostäder, ny simhall, skola och parkeringshus. Linköpings nya bad-, sim- och mötesplats kommer att utgöra hjärtat i den nya stadsdelen. Området kring den nya simhallen ska utvecklas till en attraktiv plats för simsport, motion, nöje och rekreation.
Simhallen beräknas vara klar under 2022.