Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ett högtidligt och minnesvärt studentfirande

11 juni 2021 | Förskola & utbildning
I dag kommer omkring 2350 studenter ha sprungit ut från Linköpings kommunala gymnasieskolor. Utspringen pågår från tidig morgon till sen eftermiddag, allt för att skapa ett så luftigt utspring som möjligt.
Studentutspring 2021 på Berzelius. Anhöriga står och väntar med plakat.

Det blev ett större utrymme för anhöriga att kunna möta och fira sin student på, här en bild från Berzelius utspring. Foto: Charlotta Flodén.

– På alla våra gymnasieskolor har skolledning och elevrådsrepresentanter tillsammans arbetat hårt med planering av studenten. Vi vill tacka alla för det engagemang som visats inför årets studentfirande, säger Åsa Ridne, avdelningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Studenter möter anhöriga som står med studentplakat utanför Folkungaskolan.

Studentplakat och jubel på Folkungaskolan. Foto Charlotta Flodén.

Studentmössor och glädjetjut

Utspringen pågår just nu för fullt ute på de kommunala gymnasieskolorna i Linköping. Två anhöriga per student får vara på plats och ta emot med plakat, blommor och presenter. Precis som vanligt, trots allt.

– Vi vill rikta ett varmt tack till alla våra studenter och deras anhöriga, för visad förståelse och omtanke. Även om det blev ett studentfirande i ett alternativt format även i år, så innebar det mindre trängsel och ett större utrymme för anhöriga att kunna möta och fira sin student, säger Maria Danielsson, enhetschef på Birgittaskolan, vars elever syns i bilden ovan.

Även i år genomförs studentfirandet i ett alternativt format med hänsyn och visad omtanke för varandra. Med luftiga utspring, som sprids ut under hela dagen för Linköpings sex kommunala gymnasieskolor.

Studenter springer ut från S:t Lars gymnasium

Glädjetjut från studenter som springer ut från S:t Lars gymnasium. Foto Åsa Tåhlin.

Glädjetjut och jubel när studenter från Katedral sprang ut. Foto: Lennart Lundvall.

Anders Ljungstedts gymnasium bjöd på konfetti och jubel när studenterna sprang ut. Foto: Lennart Lundvall.

Kampanjen ”Ett omtänksamt studentfirande”

För att påminna om det avstånd vi alla bör hålla till varandra, pågår det en kampanj “Ett omtänksamt studentfirande”. Kampanjen uppmanar att vi alla behöver hjälpas åt och fira på ett omtänksamt vis. Tillsammans med kampanjen, och de riktlinjer som togs fram för hur många anhöriga som får delta vid studentutspringen, går det bra ute på skolorna.

S:t Lars personal hade en kreativ lösning för att påminna alla om att hålla ett omtänksamt avstånd. Foto: Åsa Tåhlin.