Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Följ med på en digital konstpromenad

23 november 2020 | Uppleva & göra
Nu finns möjligheten att ta del av konstutställningen Exposé 2020 som en digital konstpromenad direkt på din skärm.
Två konstverk hänger över  Filbytertorget. En stående figur och två figurer som står på händer.

Exposé 2020 är en utställning mitt i Linköpings stadskärna som startade den 31 oktober och pågår hela november ut. Nu finns även möjligheten att se alla arton konstverk direkt på mobilen eller i datorn. Även efter utställningens slutdatum kommer visningen att finnas kvar att ta del av på hemsidan.

Överraskande

Exposé 2020 presenterar konst på överraskande platser i stadsrummet, och i tomma skyltfönster, från några av Sveriges främsta konstnärer. Syftet är bland annat att bidra till spännande och positiva upplevelser i en annars tuff period för hela samhället.
– Tanken var att fylla stadens tomma luckor. Vi vill att det ska hända något nu när så många andra evenemang inte blir av. En del konstverk blir subtila och svåra att upptäcka, andra kommer att synas tydligt, säger Truels Olin, verksamhetschef, kulturscener.

Ligger bakom

Det är Kultur- och fritidsförvaltningen i Linköpings kommun som ligger bakom konstprojektet tillsammans med Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Kommunen samverkar också med Linköpings Innersta och andra privata aktörer i Linköping för att möjliggöra utställningen.