Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Få svar på frågor vid anhörigs bortgång

29 oktober 2021 | Omsorg & hjälp
"Viktigt att veta när någon dör" är en föreläsning som ger svar på frågor som kan dyka upp i samband med en anhörigs bortgång. Föreläsningen arrangeras vid två tillfällen, den 8 och 15 november. Du kan anmäla dig senast den 1 november.
Gravlykta

Foto: Mostphotos

I föreläsningen får du information om privatekonomi efter det att en anhörig gått bort, liksom om kostnader och avtal i samband med dödsfall och begravning. Du får också veta mer om vad som gäller vid en begravning och om Svenska kyrkans ansvar som huvudman. Föreläsningen är ett samarbete mellan Linköpings kommun och Svenska kyrkan.

Bra att vara förberedd

Carina Brehmer, budget- och skuldrådgivare i Linköpings kommun, säger att informationen vänder sig till alla. Men den är kanske främst aktuell om du till exempel har äldre föräldrar, eller om du funderar över hur ekonomin skulle se ut om du blir ensam.

Carina är medveten om att många tycker det är kämpigt att ta tag i frågor om ekonomi och om hur livet blir när någon avlider.

– Det är ju inget man vill ha på agendan. Ändå är detta det enda vi är säkra på; att vi förr eller senare kommer att gå bort. Om du har förberett dig är det lättare att arrangera om pusselbitarna om någon närstående dör.

Föreläsningar i S:t Lars kyrka

Föreläsningarna hålls i S:t Lars kyrka den 8 och 15 november klockan 17.30. Du har möjlighet att både lyssna och fråga. Fika serveras från klockan 17.00. Anmäl dig senast den 1 november och ange vid vilket tillfälle du vill komma. Du kan skicka e-post till linkoping.info@svenskakyrkan.se eller ringa 013-30 35 00. Det är fri entré och antalet platser är begränsat.

Det går även att se en inspelad version av föreläsningen. Den är uppdelad i tre delar och finns en bit ner på budget- och skuldrådgivningens sida (under rubriken “Viktigt att veta när någon dör”):