Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Familjeprogram startar upp igen

15 september 2020 | Omsorg & hjälp, Coronaviruset covid-19
Efter att familjeprogrammen ställdes in i våras på grund av coronapandemin öppnar de nu återigen upp med anpassade program.
En mamma hjälper sin son med läxorna. Han sitter och mamman böjer sig över hans axel och pekar på något i skrivboken

I många år har möjligheten för Linköpingsbor att kostnadsfritt delta i olika familjeprogram funnits. Programmen vänder sig till föräldrar och vårdnadshavare och ger dem möjlighet att träffa andra med barn i samma åldrar. Dessa program pausades tillfälligt under våren på grund av coronapandemin.

– Det var i början av mars som vi avbröt de kurser som hade startat. Besökarna hade stor förståelse, säger Mats Mikiver, samordnare.

Nätbaserad kurs

Under våren märkte man av att besökarna verkade sakna de träffar som tidigare hade erbjudits.

– Vi startade upp en nätbaserad kurs som man kunde delta i hemifrån. Tanken var att vi skulle startat den ändå, men nu kom den extra lägligt. Det är viktigt att de föräldrar som vill utveckla sitt föräldraskap har ett forum för detta.

Anpassade familjeprogram

Den 18 september startar familjeprogrammen och erbjuder stöd till familjer på plats igen. De planerade träffarna kommer även att följa rådande restriktioner.

– Det känns bra att vi börjar nära oss en normal situation. Vi kommer att ha färre deltagare per grupp beroende på lokalens storlek, det kan var mellan sex till tio föräldrar. Det startar nya kurser under hösten där man bland annat kan få konkreta tips om hur man bemöter sitt barn på ett bra sätt.

Kurserna erbjuds även på somaliska och arabiska.

Text: Linnéa Hellqvist