Festlig kväll hyllar Linköpings näringsliv

19 september 2019 | Näringsliv
Årets näringslivsgala står för dörren. Fredagen den 27 september är det dags att fira alla fantastiska insatser som görs varje dag i Linköpings näringsliv. Galan arrangeras i år för sjätte gången.

Tommy Johansson vann Årets Näringslivsdiamant på Näringslivsgalan ifjol. Foto: Patrik Ekenblom

Näringslivsgalan ska vara en naturlig samlingsplats för näringslivets företrädare i Linköping, med en lite festligare inramning. Galakvällen, som alltid är fullsatt, riktar strålkastarna mot framgångsrika och inspirerande förebilder inom Linköpings näringsliv och premierar tillväxt, innovationskraft, hållbarhet och samarbete.

– Linköping är en av Sveriges ledande och mest expansiva städer, mycket tack vare de framgångsrika företag och drivna entreprenörer som finns inom vårt näringsliv. Det är något som vi inom kommunen tycker är viktigt att uppmärksamma, därför är vi med som initiativtagare till galan, berättar näringslivsdirektör Pia Carlgren.

”Betyder att man har gjort skillnad”

Linköpings kommun delar själva ut ett av prisen på galan, ”Årets Näringslivsdiamant”. Det tilldelas en person eller ett företag som under lång tid utmärkt sig inom Linköpings näringsliv. Självklart genom att skapa tillväxt och driva utvecklingen framåt, men också genom att visa prov på sunda värderingar och hållbart företagande. Man ska ha föregått med gott exempel och visat vägen för andra.

– Att prisas på Linköpings Näringslivsgala betyder att man har varit med och gjort skillnad. Vi har tre mycket starka kandidater till Näringslivsdiamanten. Det är goda förebilder som på olika sätt har gjort avtryck inom Linköpings näringsliv och i mina ögon är alla tre vinnare, säger Pia Carlgren.

Nominerade till årets Näringslivsdiamant

De nominerade till Näringslivsdiamanten i år är Sectra, Energifabriken och Patrik Holm som är vd på HiQ Ace AB. På Näringslivsgalan hemsida kan du läsa motiveringarna.

Initiativtagarna till galan är Östgöta Media och Linköpings kommun. Utöver dem är även Ernst & Young, Nethouse, Handelsbanken, Riksbyggen och Sankt Kors engagerade som aktiva samarbetspartners med egna priskategorier. Mer om deras priser och vilka som är nominerade finns opå Näringslivsgalans hemsida.

Marie Karlsson