Feststämning när Agora invigdes

13 maj 2019 | Uppleva & göra
Under söndagen var det feststämning i Skäggetorp när det nya kulturhuset Agora invigdes.

Foto: Mattias Grane

Huset som inhyser bland annat bibliotek, café, ateljé och scen fylldes under söndagen av många nyfikna besökare. Borgmästare Lars Vikinge var på plats och höll öppningstal och klippte ett rosa invigningsband. Det gjorde han tillsammans med Camilla Smedéus, ansvarig arkitekt för utformningen av Agora och konstnären Camilla Akraka som är skapare av konstverket Shades of a tiger som man möts av i entrén på Agora.

Stor bredd på programmet

Evenemangspunkterna avlöste varandra med hög frekvens och det bjöds på allt från blåsorkestermusik till bollywood-dans, sagostunder, spontan-rap och mycket mer. För aktiviteterna stod en bred samling av Linköpings studieförbund och föreningsliv.


Foto: Mattias Grane 

På plats var många familjer och de olika aktivitetsrummen som ateljén och den digitala studion var populära hos barn och ungdomar. Här kunde man till exempel testa på programmering och digitalt skapande tillsammans med Kodcentrum och i ateljén fanns möjlighet att förkovra sig i färg, form och kreativitet i olika former.

Renaida på scen

Dagen avslutades med ett pulserande framträdande av artisten Renaida, känd från bland annat Idol och Så ska det låta, till publikens belåtenhet.

Carola Sandgrim som är kulturutvecklare på Agora var väldigt nöjd med hur söndagen fortlöpte.

– Invigningen gästades av besökare i olika åldrar och samlade Linköpingsbor från hela staden. En mycket lyckad invigning minst sagt, säger hon.

Text: Mattias Grane