Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Fira en ansvarsfull och alternativ Valborg

28 april 2021 | Uppleva & göra, Covid-19
Valborg är snart här och även i år behöver vi fira högtiden på ett alternativt sätt. Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande, vill uppmana Linköpingsborna att tänka på varandra och ta ansvar.

Det blir varken mösspåtagning eller körsång på borggården i år. Inte heller blir det något firande med valborgsbrasa vid Tannefors slussar. Coronapandemin och det allvarliga smittläget kräver även i år att Valborg firas på ett alternativt och ansvarsfullt sätt.

– Det är tråkigt att vi ännu ett år behöver fira en av vårens högtider på ett alternativt sätt, men det är nödvändigt. Vi måste tänka på varandra och tillsammans ta ansvar genom att hålla avstånd och följa rekommendationerna. Vi är nog många som längtar efter att få träffa släkt och vänner men det är inte läge för middagar med vänner, fester eller stora samlingar nu, säger Niklas Borg, kommunstyrelsens ordförande.

Smittspridningen i Östergötland och Linköpings kommun är hög. Kommun har enligt tillfälliga covid-19-lagen möjlighet att införa förbud att vistas på vissa platser om det finns risk för trängsel.

 Passa på att vara ute under valborg och upptäck naturen runt om i kommunen. Jag hoppas att alla tänker till och firar Valborg på ett ansvarsfullt sätt. Linköpings studentsångare kommer även i år att arrangera ett digitalt firande med mösspåtagning, körsång och tal som går att följa digitalt, säger Niklas Borg.

Viktigt att tänka på

Om vi ska kunna återgå till det normala behöver alla ta ansvar. Kom därför ihåg att:

  • Undvika trängsel. Träffa så få som möjligt utanför den närmaste kretsen. Tillsammans hjälps vi åt med att bromsa smittspridningen.
  • Ta ansvar - håll avstånd både inomhus och utomhus, var uppmärksam på symtom och stanna hemma om du är sjuk.
  • Tvätta händerna noga och ofta.