Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Följ med in i nya simhallen

23 juni 2021 | Stadsplanering & trafik, Folkungavallen
Vad händer egentligen där inne i jättebygget? Nu kan du få följa med och se hur bygget av Linköpings nya simhall ser ut på insidan.

Arbetet med Linköpings nya simhall, Tinnerbäcksbadet, rullar på och nu har ungefär två tredjedelar av projektet genomförts.

– Byggnaden är nu vädertätad med glaspartier i fasaderna och med tätt tak ända upp till topp, säger projektchef Christian Dahlén på Lejonfastigheter.

Det är mycket som har skett under våren och försommaren och näst på tur är alla omfattande inredningsarbeten med ytskikt som kakel, klinker, akustikpaneler och målning. Utöver det pågår också ett allomfattande installationsarbete.

"Toppenfin simanläggning"

– Till sensommaren beräknas badets stora fasadskylt finnas på plats. Det blir en stor skylt som kommer att stoltsera med sina 2,5 gånger 20 meter mot kommande entrétorg, säger Christian Dahlén som å hela beställarteamets vägnar önskar alla badsugna Linköpingsbor en riktigt fin sommar.

– Linköpings kommun och dess invånare kommer att välkomnas av en toppenfin simanläggning när den slår upp portarna för premiärdoppen om drygt ett år.

Se hur Folkungavallen med nya simhallen växer fram i videon nedan:

Följ projektet Folkungavallen och övriga projekt på stadsutvecklingsportalen: