Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Första omgången av vaccineringen klar

18 januari 2021 | Omsorg & hjälp, Covid-19
Det har gått snabbt från första sprutan på Attendos vårdboende Duvan den 27:e december till det att sista äldreboendet vaccinerades 14 januari. Nu har alla på kommunens äldreboenden fått första sprutan.
Vaccination mot covid-19

Januari har hittills varit en intensiv månad för personal inom äldreomsorgen. Drygt 1600 personer har vaccinerats på kommunens särskilda boende för äldre.

Linköpings kommun har nu vaccinerat första dosen mot covid-19 på samtliga särskilda boende för äldre. De personer som av någon anledning inte kunde vaccineras vid aktuellt tillfälle kommer att erbjudas vaccinering framöver. Detta gäller även nyinflyttade personer på boendet. Alla medarbetare har utfört ett fantastiskt arbete, säger Caroline Irebro, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Linköpings kommun.

Personal inom äldreomsorg är också en prioriterad grupp för vaccination mot covid-19. Parallellt med vaccineringen av äldre pågår även vaccinering av personalen, något som under veckan och kommande veckor kommer att öka i takt.

Hemtjänsten nästa steg

Linköpings kommun följer Region Östergötlands vaccinationsplan och näst på tur är personer med hemtjänstinsatser eller personer med hemsjukvård. Region Östergötland har gått ut med information om att det är högt tryck på deras bokningstelefon eftersom många hör av sig och vill boka tid.

Vi är måna om att alla ska bli vaccinerade och har en dialog med Region Östergötland för att kunna stötta upp om och när det behövs. Vi uppmanar att man, i den mån det går, bokar sin tid online enligt den information som Region Östergötland skickat ut. Och att ta hjälp av en närstående eller sin hemtjänstutförare om det behövs, säger Linda Ljungqvist, social- och omsorgsdirektör.

Under kommande veckor hoppas Linda Ljungqvist att vaccineringen fortsätter gå enligt plan så att de personer som har hemtjänst och/eller hemsjukvård samt deras närstående kommer vaccineras mot covid-19.