Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Förstärkta resurser i Ryd

17 september 2021 | Kommun & politik
Inför helgen har kommunen förstärkt resurserna i Ryd för att skapa ökad trygghet i området. Alla kommunala verksamheter är igång och samverkan med polis och fastighetsägare är god.
Fotomontage: Anders Fernemark och Linköpings stadshus

Det är mycket positivt att så många är med och bidrar i det fortsatta trygghetsskapande arbetet, säger säkerhetschef Anders Fernemark.

– Det är mycket positivt att så många är med och bidrar i det fortsatta trygghetsskapande arbetet. Tillsammans har vi många resurser och verksamheter som gör skillnad för våra kommuninvånare, säger säkerhetschef Anders Fernemark.

Områdesteam med fältverksamheten kommer att finnas i området under fredagen samt lördag och söndag kväll. Nya Rydsskolan och Björnkärrsskolan har förstärkt bemanning på skolornas fritidshem både under fredagen och hela nästa vecka för att öka tryggheten i skolans lokaler.

Trygghetspunkt

Frivilliga resursgruppen (FRG) är på plats i Ryd och upprättar trygghetspunkt vid Ryds centrum. Trygghetspunkten kommer att finnas kvar till och med måndag. 

Ordningsvaktsresurserna förstärks i Ryd under helgen och kommunväktarna arbetar som vanligt i stadsdelarna. Stångåstadens trygghetsvärdar jobbar i både Berga och Ryd.

Polisen har också förstärkt närvaro i de olika stadsdelarna.

Är du orolig?

Om du behöver råd, stöd eller någon att prata med kan du kontakta någon av de verksamheter som Linköpings kommun kan erbjuda barn, ungdomar och vuxna.