Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Fortsatt förstärkt närvaro i Ryd

5 oktober 2020 | Kommun & politik
Det har varit en förhållandevis lugn helg i Ryd. För att fortsätta det trygghetsskapande arbetet sätter Linköpings kommun in extra resurser i stadsdelen även kommande helg.
Ryggarna på två kommunala ordningsvakter

Samverkan mellan polis, Frivilliga resursgruppen, Fältverksamheten och väktare har under helgen gett effekt. Foto: Linköpings kommun

Under helgen har Linköpings kommun haft stärkt närvaro i stadsdelen Ryd. Inga större incidenter har inrapporterats, även om det har varit mycket folk i rörelse.
 
– Vi kan se att den ökade vuxennärvaron och synligheten har gett effekt. Samverkan mellan polis, Frivilliga resursgruppen, Fältverksamheten och väktare har också fungerat väl. Det är positivt, säger säkerhetschef Anders Fernemark.
 

Förstärkt bevakning under veckan

I fredags aktiverade kommundirektören den centrala krisledningen för att stärka ledningsförmågan. Staben kommer att avvecklas på onsdag när man säkerställt att det finns resurser på plats inför helgen.
 
– Frivilliga resursgruppen kommer fortsatt att finnas på plats vid Ryds centrum under flera dagar den här veckan. Fältverksamheten kommer att ha ökad bemanning under helgen. Vid behov kan vi förstärka med extra väktare som även kan röra sig mellan de olika stadsdelarna, säger säkerhetschef Anders Fernemark.
 
Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: