Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Fysiska program på biblioteket igen

22 september 2020 | Uppleva & göra, Coronaviruset covid-19
Efter att ha ställt om sin programverksamhet digitalt startar nu Linköpings stadsbibliotek återigen upp sina fysiska program.

Det var i början av mars som biblioteket fick ställa om sina planerade program. De program som skulle anordnas fysiskt på plats fick flyttas över till att hållas digitalt.

– Våren och sommarens omställning gick bra, även om det kändes tråkigt att behöva ställa in aktiviteter som vi hade planerat. Samtidigt fick vår digitala kreativitet en skjuts. Vi skapade en särskild arbetsgrupp för att stötta den övriga personalen i denna omställning mot digitala program, säger Maria Engman, bibliotekarie på Linköpings stadsbibliotek.

Anpassade program

De program som under hösten kommer att arrangeras ska anpassas enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bland annat kommer det finnas ett begränsat antal platser med avstånd mellan stolarna. Det kommer även krävas en biljett för att delta på alla program som gratis hämtas ut i entrédisken innan start.

– Vi är glada att återigen kunna erbjuda program och aktiviteter på biblioteket, även om det är i mindre omfattning än tidigare och på ett annat sätt. Det är viktigt att programmen kan genomföras på ett säkert sätt med tanke på situationen. Vi riskbedömer alla program enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer och anpassar därefter. Vi hoppas att publiken också har förståelse för detta och fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer när de besöker biblioteket.

Digitala satsningar

Biblioteket kommer att fortsätta arrangera digitala program som ett komplement till de anpassade fysiska träffarna. Bland annat kommer det digitala programmet Boksoffan att fortsätta.

– Vi kommer att erbjuda en blandning av fysiska och digitala program i höst. Vi arrangerar även berättarfestivalen DigiTellUs som blir en kombination med både publik på plats och livesänt på sociala medier.

Text: Linnéa Hellqvist