Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Klimat, hälsa, mode under Globala Linköping

13 november 2020 | Bygga, bo & miljö
I år har eventet Globala Linköping fokus på klimat och hälsa och allt blir digitalt. Lyssna på föredrag om vad vi kan göra för att nå FN:s globala mål och hur vi ska vi tänka när det gäller klädkonsumtion och hållbart mode.

– Från början var tanken att en del av evenemangen skulle vara fysiska på universitetet, Linköpings stadsbibliotek och i Skäggetorp, men nu är planen att allt ska bli digitalt, säger projektledare Nicklas Alsö.

Det som kastar om i kalendern är nya snävare rekommendationer för hur människor bör träffas på grund av coronapandemin.

Fyra teman

Några av dem du kan lyssna till är hälsoinspiratören Leila Söderholm, meteorologen Martin Hedberg, Maria Lagerman om Hållbart mode och den assisterande generalsekreteraren för FN:s utvecklingsprogram Ulrika Modéer.

I det digitala mötet som alla kan nå via Linkoping play finns det fyra olika teman. Ett handlar om hur vi transporterar oss, ett annat om hur vi planerar våra samhällen ur ett barnperspektiv. Det tredje handlar om hur vi når upp till FN:s globala mål och det fjärde om hållbart mode.

Gratis

Eventet pågår den 16-21 november och arrangeras av Linköpings kommun i samarbete med bland andra Utrikespolitiska föreningen, Navitas, Länsstyrelsen Östergötland och Sankt Kors.

Allt inom Globala Linköping är som vanligt gratis. Det du väljer att se på webben ser du när du själv önskar. Håll utkik efter aktuell information under på projektsidan och under Facebooksidan Globala Linköping.