Häftiga upplevelser på kvällsöppet Mjärdevi

3 oktober 2019 | Uppleva & göra
På onsdag 9 oktober slår Science Park Mjärdevi upp dörrarna för allmänheten. Varje dag utvecklas revolutionerande produkter, företag och idéer i Mjärdevi och nu ges chansen att få se en del av verksamheten med egna ögon på eventet Mjärdevi by Night.
Mjärdevi science center

Det är andra året i rad som Mjärdevi by Night arrangeras. Besökarna kommer få möta många av företagen i parken. I montrarna kommer man kunna titta på allt från 3D-printers till VR-headsets och från robotar till självkörande bilar. 

Under kvällen kommer besökarna även få lyssna på inspirerande talare. Hannes Sjöblad är en av dem, han kommer prata om människan i det moderna samhället, om biohacking och cyborgs.

För barn kommer det finnas möjlighet att testa på programmering både hos Cybercom som arrangerar ”Programmering och pannkakor” och hos IFS som arrangerar Coderdojo. Det nystartade företaget ImagiLabs har utvecklat en produkt för att få fler yngre intresserade av programmering, på Mjärdevi by Night kommer de hålla en föreläsning och det ges tillfälle att testa deras produkt. För de lite äldre barnen kommer det även finnas aktiviteter inom e-sport.

– Förutom häftiga digitalupplevelser kommer det även erbjudas bland annat ansiktsmålning, fiskedamm och musikunderhållning, säger Anna Broeders på Science Park Mjärdevi.

Genom att öppna upp parken för allmänheten en kväll vill man visa vilka häftiga företag det finns på Mjärdevi och vad de skapar för innovationer. Det är också ett sätt för de 7000 personer som arbetar i parken att kunna visa sina familjer och vänner vilket ställe de arbetar på.

Mjärdevi by Night öppnar klockan 16:00 den 9 oktober och stänger klockan 19:00.

Sofie Berlin