Hoppa till huvudinnehåll

Han blir ny vd för Visit Linköping & Co

26 maj 2023 | Kommun & politik, Uppleva & göra
Styrelsen för Visit Linköping & Co har beslutat att utse Johan Malmberg, nuvarande kommundirektör i Finspång och med erfarenhet från chefsroller inom radio- och mediebranschen, till ny vd för bolaget. Johan Malmberg tillträder på posten 1 september.
Johan Malmberg

Johan Malmberg kommer från jobbet som kommundirektör i Finspångs kommun.

Johan Malmberg är 45 år och kommer senast från posten som kommundirektör i Finspångs kommun och som vd för Finspångs Förvaltnings- och Industrihus AB. Johan har arbetat inom Finspångs kommun sedan 2006 i olika roller - bland annat som näringslivschef och utvecklingschef. Han har också en bakgrund som program- och musikchef i radio- och mediebranschen. 

– Efter en gedigen rekryteringsprocess med många kvalificerade kandidater fastnade vi för Johan Malmberg. Johan är en mycket god ledare med stark kommersiell drivkraft i kombination med en djup förståelse för platser och kommunala processer. Med honom i spetsen är vi redo att ta nästa steg i utvecklingen för bolaget, säger Karin Sandin Dahlgren, styrelseordförande på Visit Linköping & Co. 

Gillar Linköping

– Jag gillar verkligen Linköping som plats och har tillbringat en hel del tid här. Visit Linköping & Co är ett offensivt bolag med mycket kompetens och erfarenhet. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetarna och många andra aktörer skapa nya upplevelser som gör Linköping till en ännu mer attraktiv plats att besöka, bo och verka på, säger Johan Malmberg. 

Johan Malmberg tillträder som vd 1 september 2023. Nuvarande vd Johan Rustan leder bolaget fram tills dess för att säkerställa en ordnad överlämning. 

Text: Charlotte Magnusson

Senast ändrad den 26 maj 2023

Senaste nytt

De är två av landets främsta unga entreprenörer
Sommar på gång - då öppnar Tinnis
Nationaldagsfirande i Gamla Linköping
Det hände på fullmäktige i maj
Hon hjälper unga att påverka
Bredband på landsbygden - Linköping i framkant
Eldningsförbud utfärdat i hela Östergötland
Ökad trygghet vid Linköping arena