En dag i dataspelens värld

20 november 2019 | Uppleva & göra
Dataspelsutveckling, AI-forskning och visualisering – det är några av ingredienserna på årets upplaga av Liu game conference. Det tioårs-jubilerande evenemanget är gratis och öppet för alla.
En man med virtual reality-glasögon

På konferensen finns en spelutställning. Foto: Crelle Photography

I år arrangeras Liu game conference den 27 november på Torn1. Bakom satsningen står Linköpings universitet i samarbete med East Sweden game och företaget Hi Q. En av konferensens partners är Visual Sweden, där Linköpings kommun är en aktör.

Under dagen kommer flera föreläsare att vara på plats, bland andra Jim Brown från Epic games – spelbolaget bakom det populära spelet Fortnite. En annan av föreläsarna är Linus Gisslén från den stora och välkända spelförläggaren EA, Electronic arts.

 


Välbesökt föreläsning på tidigare konferens.
Foto: Crelle Photography


Vid sidan av föreläsningarna blir det en utställning där flera företag är på plats, bland andra Saab, Axis communications och Apple.

– Vi har även en spelutställning med flera lokalproducerade dataspel. Där kan alla besökare upptäcka spel som görs här och träffa personerna bakom. Konferensen är ett bra tillfälle att knyta kontakter för alla som vill komma in i branschen, säger Tomas Ahlström som ansvarar för programmets innehåll.

Tomas driver också East Sweden game, en samlingsplats i Ebbepark för spelutvecklare och andra digitala kreatörer. Initiativet till East Sweden game kom från det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors, som arbetar med förnyelsen av Ebbepark.

 


Tomas Ahlström.
Foto: Patrik Ekenblom


Tillsammans med Erik Berglund grundade Tomas Liu game conference för tio år sedan, fast då under namnet Liu game awards.

– Första året kom det 23 personer, men nu lockar vi över tusen besökare. Idag har konferensen också blivit mycket mer relevant, i takt med att dataspelsbranschen har växt i regionen.

I år är första året som internationella svenska spelbolag är med och stöttar konferensen. Tidigare har bara lokala aktörer varit sponsorer.

– Vi har gått från att enbart vara en lokal angelägenhet till att folk och bolag från hela landet har fått upp ögonen för vår region. Det är superhäftigt, säger Tomas.

Under Liu game conference blir det också speltävling, mingel och afterwork. Mer information om program och anmälan hittar du på konferensens webbplats:

Text: Per Conning