Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Här hittar du allt för höstlovet

26 oktober 2020 | Uppleva & göra
Det årliga höstlovet står för dörren och trots rådande pandemi finns ett gediget utbud på aktiviteter. Allt för både stora och små. Allt ifrån ett spöklikt besök på Kolmården till en lugnare sagostund.
Flicka ligger på gräsmatta med höstlöv

Vad ska du göra på höstlovet? Foto: Mostphotos

”Lov i Linköping” etablerade sig under 2018 och har börjat att ta fart på riktigt. På webbsidan kan man läsa om alla aktiviteter som händer under lovet och är man en förening, organisation eller företag som gärna skulle vilja anordna en aktivitet så kan man skicka in tips via länken här nedan.
 
 Via hemsidan kan du se de aktiviteter som erbjuds under lovet och även ta del av mer information för respektive verksamhet, säger Leif Bronsén som är projektledare för ”Lov i Linköping”.

Permanent verksamhet

Tanken med ”Lov i Linköping” är just att det ska vara en samlad sida där man kan hitta all information om aktiviteter som händer under lovet.
 
 Vi vill samla allt under samma tak och sen vill vi att folk ska känna att de aktiviteter som presenteras på ”Lov i Linköping” är bra aktiviteter som är anpassade för barn och ungdomar. Vi ser en långsiktighet i det här, säger Leif.
 
Hemsidan var från början ett projekt kopplad till de statliga medlen som tidigare år betalats ut till kommuner runt om i Sverige.
 
 Nu används sidan främst av föreningslivet men tanken är att vi ska utveckla den vidare som ett skyltfönster för det som händer på loven, säger Leif.
 

Hoppas på bra respons

Det som även ligger i fokus nu framöver är framtidens lovverksamhet. Leif avslöjar att arbetet inför sommarlovet 2021 redan har tagit fart.
 
 Sommaren 2020 var en historisk sommar. Trots pandemin genomfördes mycket aktiviteter och många lärdomar togs till oss.
 
Ökad ungdomsdelaktighet, flera aktörer och ett brett utbud av olika aktiviteter är det som ska vara i fokus.
 
 Jag hoppas att det både kommer finnas sport- och kulturaktiviteter, så att det finns något för alla. Men det känns som att vi är på rätt spår, under tidigare lov har det varit ungefär 50/50 killar och tjejer. Vi eftersträvar såklart att det ska vara jämnt fördelat mellan både kön och olika åldrar för att kunna nå ut till alla ungdomar.
 
Något som kommer bli mer vanligt kommande lov är gemensamma aktiviteter där olika målgrupper gör saker ihop. Ett exempel på det är halloweenfesten som kommer äga rum på Skylten fredag 30 oktober.
 
 Detta arrangemang är ett tydligt tecken på styrkan av att göra saker ihop. Här bjuder verksamheterna under riktade verksamheter in till ett riktigt halloweenevent. Självklart coronasäkert, avslutar Leif.
 
Text: Marie Hallerfelt