Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Här invigs utsiktsplatsen på Folkungavallen

8 maj 2020 | Stadsplanering & trafik, Folkungavallen
Nu finns en ny utsiktsplats vid Folkungavallen där alla som är nyfikna kan följa bygget av den nya simhallen och det nya bostadsområdet, steg för steg.

Muharrem Demirok (C) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden t.v. och Christian Dahlén, projektchef på Lejonfastigheter på utsiktsplatsens balkong. Foto: Sofie Berlin

Den nya utsiktsplatsen invigdes på fredagen den 8 maj 2020, nästan ett år efter att det första symboliska spadtaget togs för bygget av den nya simhallen. Arbetet pågår för fullt på området. 

– Just nu pågår gjutningar inom olika delar av arbetsområdet. Bland annat så börjar 50-metersbassängen att anta sin rätta form. Parallellt med gjutningsarbetena kommer montage av betongväggar för simhallens källardel att påbörjas. Allt det här går att följa från utsiktsplatsen, säger Christian Dahlén projektchef på Lejonfastigheter.

Utsiktsplatsen är belägen vid den nuvarande simhallens parkering som har infart från Hamngatan. Den består av en portal och en balkong. I portalen går det att läsa om bygget. Här finns information om när det ska vara klart, hur mycket material som går åt, vilka maskiner som används och hur de används.


Scanna QR-koden och få mer information om Linköpings nya simhall. 

På balkongen finns, utöver utsikten över bygget, QR-koder att skanna. Via QR-koderna kan besökaren se en visionsfilm om simhallen, en drönarfilm över hela området samt informationstext om Folkungavallen. Innehållet i QR-koderna kommer att uppdateras löpande.

– Utvecklingen av området på Folkungavallen är spännande och kul och det är glädjande att Linköpingsborna nu kan vara med och följa utvecklingen av staden på närmare håll, säger Muharrem Demirok (C) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Förbipasserande Maria Svedén och Tom Norberg stannade till vid utsiktsplatsen och var bland de allra första besökarna som blickade ut över bygget.

– Det ser jättestort ut, säger Maria Svedén.

– Vi blev nyfikna att se vad det var för något. Kul att se hur det ser ut och vad det ska bli, säger Tom Norberg.

Vid utsiktsplatsen finns uppmaningar om att hålla avstånd till varandra och att högst fem personer ska vara på balkongen samtidigt.

Ambitionen är att öppna utomhusbassängen under juli månad 2020. Fram till dess går det bra att bada i den nuvarande simhallen.  


Text och foto: Sofie Berlin