Här får du veta mer om äldreomsorgen

9 oktober 2019 | Omsorg & hjälp
Nu har alla Linköpingsbor chansen att få samlad information om vad äldreomsorgen i Linköping kan erbjuda. Den 25 och 28 oktober bjuder kommunen in till informationsträffar i Missionskyrkan.
Äldre par i höstlandskap

Foto: Mostphotos

Den som inte har tidigare erfarenhet av äldreomsorgen kan ha många frågor. Vart vänder jag mig för att få stöd och hjälp? Vad kostar det? Hur kan jag som pensionär underlätta min vardag? Med hjälp av informationsträffar vill nu Linköpings kommun ge svar på vanliga frågor.

På träffarna medverkar kommunens äldreombudsman Maria Lindahl.

– Vi har sedan många år bjudit in personer som fyller 80 år och som inte har någon äldreomsorg till informationsträffar. I våras höll vi fyra sådana träffar. De möten som vi arrangerar i oktober har samma innehåll, men nu är alla välkomna oavsett ålder. Även vuxna barn till åldrande föräldrar kan komma.

 


Äldreombudsman Maria Lindahl.


Maria Lindahl säger att träffarna ger översiktlig information på en övergripande nivå.

– En viktig fråga är boendeformer, till exempel om vad som skiljer en servicelägenhet från ett vårdboende.

På träffarna medverkar även en fysioterapeut som pratar om vikten av träning och om att se över sin hemmiljö för att förebygga fallolyckor.

Den som vill komma ska anmäla sig senast den 18 oktober. Antalet platser är begränsat. Här hittar du mer information om träffarna och om anmälan:


Text: Per Conning

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Nu testar vi chatt som ny kontaktväg till kommunen. Chatten är öppen måndag till fredag 08.00-16.00, vecka 9 och 10.

Du får svar direkt på allmänna frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor.