Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Här kan du fira digital valborg

30 april 2021 | Uppleva & göra
På grund av coronapandemin kan vi inte heller i år samlas för att fira valborg tillsammans. Men du kan komma i stämning ändå genom ett digitalt firande!

Det blir en digital kör även i år. Foto: Linköpings Studentsångare

Smittspridningen av covid-19 är just nu mycket hög i Östergötland och vi kan inte samlas i grupper. Därför har alla fysiska valborgsfiranden ställts in men det finns en digital lösning för att trots allt ändå komma i stämning. Linköpings universitet, med Linköpings Studentsångare i spetsen, bjuder för andra året i rad in till “Virtualborg” med traditionsenlig vårsång, mösspåtagning och vårtal.

I snart 50 år har Linköpings Studentsångare på Valborgsmässoafton arrangerat mösspåtagning och sjungit in våren på Borggården vid Linköpings slott, vilket har blivit en härlig och uppskattad tradition. I år är, precis som förra året, det mesta annorlunda men att ställa in valborgsfirandet var inte ett alternativ när pandemin slog till förra året menar Linköpings Studentsångare. Det blev då en digital lösning som lockade många deltagare med över 3 000 visningar dagarna runt valborg. Och nu gör man det alltså igen.

"Bästa lösningen"

– Valborg är en viktig tradition för många och vi längtar efter att få bjuda på hopp och vårglädje till vår publik även i år, säger Christina Hörnell, dirigent i Linköpings Studentsångare. Vi önskar såklart helst av allt att sjunga tillsammans och möta vår publik på plats, men i väntan på det sänder vi i år en ny filmproduktion som vi ser är den bästa lösningen. Nu hoppas vi slå förra årets rekorddeltagande.

Från och med klockan 15.00 på Valborgsmässoafton, 30 april 2021, kommer du att kunna se filmen. Den finns tillgänglig även i efterhand så du kan titta på sändningen när det passar dig bäst. Det bjuds på traditionsenlig mösspåtagning, vårsånger i ny förpackning och vårtal av Jan-Ingvar Jönsson, rektor för Linköpings universitet, landshövding Carl Fredrik Graf och August Goldhahn, ordförande i studentkåren StuFF, sångare och verkställande ordförande i Linköpings Studentsångare.


Se filmen på Linköpings Studentsångares webbsida: