Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hemester – här får du tipsen

9 juli 2020 | Uppleva & göra, Coronaviruset covid-19
Hemester är den stora snackisen i sommar. Här har vi samlat några tips på vad du kan göra på hemmaplan.

Sedan den 13 juni får personer utan symptom resa inom Sverige. Samtidigt är det fortfarande viktigt att hålla avstånd för att minska smittspridningen av covid-19. Många väljer därför att semestra på hemmaplan – och i Linköping finns massor att upptäcka.

Tre heta hemestertips:

Fler hittar du via länkarna nedan.

1. Kliv in i huset där tiden stått still

I Villa Lugnet i Gamla Linköping finns nästan allt kvar helt orört, precis som det såg ut när familjen Nilson flyttade in i början av 1900-talet. Följ med på en spännande visning in i villan och hör mer om familjen som bodde här. Visningen äger rum klockan 15.00 varje dag fram till 9 augusti. Samling utanför Villa Lugnet, Tunnbindaregatan 2.

2. Naturen i mobilen

I appen Linköpings naturkarta har du alltid tillgång till information om naturen där du befinner dig. Appen finns att hämta på App store (Iphone) och Google Play (Android).

3. Fartfylld park intill Göta kanal

I Ljungsbro finns en nyöppnad aktivitetspark. Här finns skatebanor, gungor, golffotboll, militärhinderbana, seniorgym, grillhörna, DJ-bås och en agilityinspirerad bana till hundar. I tider då vi uppmanas umgås utomhus är detta den perfekta spelplanen för precis hela familjen. Dessutom har aktivitetsparken ett guldläge alldeles intill Göta kanal.

Fler hemestertips

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: