Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hjälp till att få ett ljust Linköping

6 oktober 2020 | Stadsplanering & trafik, Bygga, bo & miljö
Har du sett trasig utomhusbelysning i Linköping? I så fall kan du enkelt anmäla det via Tekniska verkens mobilapp. Tillsammans kan vi hjälpas åt att förhindra olyckor och öka tryggheten.
Utomhusbelysning i Vallastaden

Via en app kan du enkelt anmäla ifall du ser gatubelysning som inte fungerar som den ska. Foto: Tekniska verken

Fungerande utomhusbelysning är viktigt för att ha en trygg, säker och ljus stad. Belysning kan hjälpa människor känna sig mer trygga och motverka trafikolyckor.

– Problemet med trasig utomhusbelysning kan leda till otrygghet, försvårad orienterbarhet och osäkra trafikförhållanden. Det kan även ibland innebära personfara i händelse av trasig elanläggning eller risk för fallande stolpar och armaturer, säger Christian Andersson, produktägare belysning på Tekniska verken.

Allmänhetens ögon

Appen lanserades 2013 och heter Felanmäl belysning. Appen underlättar Tekniska verkens uppdrag vad gäller fungerande utomhusbelysning. Den gör det även enkelt för medborgare att kunna hjälpa till och anmäla felaktig eller trasig belysning.

– Vi ville digitalisera våra flöden, erbjuda en bättre service till våra kunder och medborgare. Vi ville även nyttja allmänhetens ögon som finns ute i Linköping där vi har vår belysning.

Tryggt och ljust Linköping

Christian Andersson förklarar att om medborgare hjälper till att hålla ögonen öppna för trasig belysning kan felen snabbare åtgärdas, en vinst för alla.

– Vi har sett nyttan sen vi lanserade appen. Linköpingsbor kan på sin kvällspromenad anmäla fel från sina telefoner och anmälaren kan få återkoppling på anmälan om så önskas. Tillsammans håller vi Linköping både ljust och tryggt.

Det går även att felanmäla trasig utomhusbelysning på Tekniska verkens webbplats.

Text: Linnéa Hellqvist

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: