Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hjälp till att skapa trygghet i Linköping

9 november 2021 | Bygga, bo & miljö
Har du upptäckt mörka lampor, lutande belysningsstolpar eller skadegörelse på utomhusbelysning? Då kan du enkelt felanmäla det till Tekniska verken. Antingen på webben eller i appen Felanmäl belysning i Linköping.

Många Linköpingsbor hjälper till att felanmäla trasig utomhusbelysning. Foto: Mostphotos/Fredrik Wikvist

Fungerande utomhusbelysning är viktigt för att skapa en trygg, säker och ljus stad. Belysning kan hjälpa människor att känna sig mer trygga och motverka trafikolyckor.

- Belysta miljöer skapar en känsla av trygghet och har stor betydelse för boende i samhället. Utomhusbelysningen bidrar även till trafiksäkerhet inte minst på gång- och cykelbanor där belysning underlättar och förebygger olyckor, säger Amir Cano, tf Chef Belysning Tekniska verken Nät.

Många hjälper till

Tekniska verken byter årligen ut cirka 500 lampor i syfte att energieffektivisera Linköpings belysning. Ungefär 2 000 trasiga lampor åtgärdas per år, omkring 75 procent av de trasiga lamporna som åtgärdas anmäls in av allmänheten.

- Vi är väldigt tacksamma för att Linköpingsborna hjälper till att felanmälan trasig utomhusbelysning. Ju snabbare vi får in rapporter desto snabbare kan vi vidta åtgärder, så det är av yttersta vikt att vi samarbetar för en ljus och trygg stad. Jag vill passa på att tacka alla som hjälper till att anmäla trasig belysning, säger Amir Cano.

Anmäl på webben eller i app

I appen Felanmäl belysning i Linköping går det att felanmäla till exempel trasiga lampor, lutande belysningsstolpar eller skadegörelse på utomhusbelysning. Appen fungerar både för Android och iPhone.

Gällande akuta fel som innebär fara för person eller egendom går det att ringa Tekniska verkens driftcentral, som är öppen dygnet runt, på telefonnummer 013-20 80 20.

Text: Sofie Berlin