Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hon blir direktör för ny förvaltning

16 november 2021 | Kommun & politik
Nu är det klart att Mikaela Schullström blir integrations- och arbetsmarknadsdirektör i Linköpings kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 januari 2022.
Mikaela Schullström

Mikaela Schullström.

Vid årsskiftet får Linköpings kommun en ny förvaltning: Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen. De verksamheter som ska ingå i den nya förvaltningen tillhör idag Leanlink, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och Social- och omsorgsförvaltningen.

Kommundirektör Paul Håkansson menar att organiseringen av den nya förvaltningen ger goda förutsättningar för en effektivare samordning av kommunens arbetsmarknadsinsatser och integrationsfrågor.

- Vi jobbar för att motverka segregation och för att öka integrationen av människor som har kommit till Sverige från andra länder. Människor måste kunna komma snabbare och bättre rustade till arbetsmarknaden. Då bryter vi utanförskapet.

Mångårig medarbetare

Mikaela Schullström har utsetts till direktör för den nya förvaltningen. Hon är en mångårig medarbetare inom Linköpings kommun och arbetar idag som avdelningschef för Avdelningen vuxna vid Social- och omsorgsförvaltningen.

Paul Håkansson säger att Mikaela Schullström har den strategiska blick som uppdraget kräver.

- Det handlar om en ny förvaltning, och det kräver lite nytänkande. Mikaela är en duktig medarbetare som går vidare från avdelningschef till förvaltningschef. Det visar också att man kan göra en intern karriär i Linköpings kommun.

Känner verksamheten väl

Mikaela Schullström är glad och förväntansfull inför det nya uppdraget.

- Det ska bli väldigt roligt. Jag känner verksamheten väl och tar med mig kunskap och engagemang i frågorna. Och jag vet att vi har medarbetare som är mycket kunniga på området. Det känns väldigt roligt att fullfölja arbetet tillsammans med dem.

Hon framhåller att hon redan jobbar mycket med frågorna i sin nuvarande roll, och att hon har stora förhoppningar på det kommande arbetet.

- Jag tror mycket på tanken att samorganisera dessa frågor på en förvaltning. Det stora utvecklingsarbete som vi har påbörjat kopplat till arbetsmarknadsområdet kommer i och med den nya förvaltningen ges än bättre förutsättningar.

Text och foto: Per Conning

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: