Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hon blir länken mellan ungdomar och politiker

18 mars 2020 | Kommun & politik, Arbete
Sedan mitten av februari arbetar Paula Savina som nytt ungdomsombud i Linköping. ”Jag hoppas att vi ska nå ut till fler unga Linköpingsbor”.

Paula Savina är kommunens nya ungdomsombud.

Paula är född och uppvuxen i Lambohov. Hennes stora intresse är politik – ett engagemang som växte fram under gymnasietiden. 

– I min familj har vi alltid pratat politik och demokrati runt middagsbordet. När jag kom till gymnasiet blev det tydligt att det som för mig varit självklara åsikter inte är lika självklara för andra. Jag blev fascinerad av att alla tänker olika och tycker att det är intressant att lyssna till andras åsikter.

Vill lyfta ungas åsikter

Efter gymnasiet började Paula läsa statsvetenskap på Umeå universitet. Efter det treåriga programmet valde majoriteten av studiekompisarna att arbeta som handläggare inom olika myndigheter, men det var inte aktuellt för Paula.

– Jag hittade annonsen om ungdomsombud och tänkte direkt ’Gud vad kul, det här jobbet vill jag ha!’. Innan jag ens sökt tjänsten började idéer spruta. Att få vara en länk mellan ungdomar och lyfta deras åsikter till politikerna är ett viktigt jobb.

Synas mer

Den 17 februari började Paula som nytt ungdomsombud i Linköpings kommun – ett uppdrag som varar ett och ett halvt år. Även om hon fortfarande är ganska ny på jobbet har hon tillsammans med kollegan Fanny Wandel börjat spåna på nya idéer för att locka och engagera ungdomar.

– Det är viktigt att vi finns där ungdomarna finns. Just nu satsar vi på att synas mer på fritidsgårdar, särskilt i Berga, Skäggetorp och Ryd. Vi håller även på att göra om vår tidigare podd ’Ungdomspodden’, säger Paula.

Text och foto: Emmilie Engström