Hoppa till huvudinnehåll

Hon får Näringslivsdiamanten 2023

27 april 2023 | Näringsliv
Linköpings kommuns Näringslivsdiamant tilldelas i år Anne Kihlgren, grundare av Dynamic Code AB.

Anne Kihlgren får Näringslivsdiamanten 2023.

Anne Kihlgren får diamanten för bolagets exceptionella tillväxt och storartade samhällsinsats under pandemin. Men också för att hon och Dynamic Code, med sina DNA-baserade tester för självdiagnostik, har satt Linköping på både den nationella och internationella kartan. Anne Kihlgren har tidigare utnämnts både till Årets viktigaste kvinnliga grundare av Dagens Industri och Årets tillväxtbolag av Nordic Techarena Challenge.

– Det känns otroligt hedrande. Jag är väldigt stolt och glad över att få det här priset, som förstås är till alla på Dynamic Code. Jag vill passa på att skicka med ett budskap till alla entreprenörer som just nu kanske har det lite kärvt – tro på dig och bolagets affärsidé. Stå på er, för ni gör er viktig insats, säger Anne Kihlgren, grundare till Dynamic Code.

Symboliskt pris

Priset delades ut av Niklas Borg (M), kommunstyrelsens vice ordförande, och Louise Felldin, näringslivsdirektör, på kommunens näringslivsdag den 27 april. 

– Linköping har väldigt många fina och välskötta företag som skapar viktiga arbetstillfällen och bygger stadens attraktivitet. Näringslivsdiamanten är kommunens symboliska pris till en företagare eller företag som inte bara har vuxit hållbart utan också utmärkt sig lite extra och skapat nytta till gagn för många, säger Niklas Borg.

Kriterier för priset

Linköpings Näringslivsdiamant ges till ett företag och/eller företagsledare som visat förmåga till långsiktig utveckling och tillväxt, bidragit till att utveckla Linköpings näringsliv, verkar på en nationell och/eller internationell marknad, bidrar till en bredare samhällsnytta, hållbar utveckling samt att genom aktiv samverkan inspirera andra och stärka Linköping som platsen där du möter framtiden. 

Prisvinnande företag ska även uppnå baskriterier som god ekonomi och ha sitt säte i Linköpings kommun. 

Första gången på fyra år

Själva prisstatyetten är ett fint exempel på den goda samarbetsanda som finns i Linköping. 

– Det är första gången på fyra år som näringslivsdiamanten delas ut. Vi passade då på att ta fram en helt unik staty som symboliserar mötet mellan teknisk spets och tusenårigt hantverkskunnande. En 3D-printad diamant från WeMatter har monterats på en träsockel gjord av lärare på Anders Ljungstedts gymnasium. Plaketten är tillverkad av Gravyrverkstan, berättar Louise Felldin, näringslivsdirektör.

Text och bild: Malin Wictorén

2023 års Näringslivsdiamant tilldelas Anne Kihlgren, Dynamic Code AB.

Genom sin uthållighet, kompetens och sitt stora samhällsengagemang är årets pristagare både en stark ambassadör för Linköping och en förebild som entreprenör. Hon lämnade en trygg anställning för att förverkliga sin idé om att förbättra folkhälsan genom smarta självtester. 

Med sin forensiska och diagnostiska spetskompetens, kombinerat med en lyhördhet för omvärldstrender och marknadens behov, har hon utvecklat sitt företag till att bli en global aktör. Tack vare snabba och kompetenta insatser under pandemin bidrog hon och hennes team både till minskad smittspridning och att sätta Linköping på den nationella och internationella kartan.

 

Senast ändrad den 28 april 2023

Senaste nytt

De är två av landets främsta unga entreprenörer
Sommar på gång - då öppnar Tinnis
Nationaldagsfirande i Gamla Linköping
Det hände på fullmäktige i maj
Hon hjälper unga att påverka
Bredband på landsbygden - Linköping i framkant
Eldningsförbud utfärdat i hela Östergötland
Ökad trygghet vid Linköping arena