Hon kommer till Linköpings stadsfest

16 maj 2019 | Uppleva & göra
Den 21-25 augusti är det åter dags för Linköpings stadsfest. Nu är det klart att Linnea Henriksson och Movits uppträder på Borggården lördag den 24 augusti.
Linnea Henriksson

Linnea Henriksson. Foto: Emma Svensson

Linnea Henriksson slog igenom i början av 2010-talet och har sedan dess släppt tre soloalbum och gjort flera programledarjobb. 2018 var hon med i tv-programmet ”Så mycket bättre”. Hennes tredje album, självbetitlat ”Linnea Henriksson”, utnämndes till ”Årets pop” på P3 guld-galan tidigare i år.

Movits släppte sitt femte album ”V:I” i slutet av 2018. Bandet har turnerat flitigt de senaste tio åren och uppmärksammats för sitt säregna sound med rap, tunga beats och blåsarrangemang.

"Härligt avslut"

Claes Lauritsen, projektledare för Linköpings stadsfest, är glad över att Linnea Henriksson och Movits är klara för programmet.

– Det blir ett riktigt härligt avslut på lördagen som är den mest fullspäckade dagen under stadsfesten. Det blir mycket musik men också idrottsevenemang som Idrottens dag och loppet City Run Linköping som springs genom stan. 

Under veckan kommer även Norrköpings Symfoniorkester att uppträda tillsammans med Rickard Söderberg. Sveriges Radios program ”P2 i parken” livesänder konserten. Klart är också att riksfinalen av ”P4 nästa” kommer att hållas i Konsert & Kongress under stadsfesten.

Evenemang kommer tillbaka

Flera evenemang kommer tillbaka från tidigare år. Bland annat matmarknaden International Food Festival på Storgatan, Idrottens dag där Linköpings idrottsföreningar samlas i Trädgårdsföreningen för att visa upp sin idrott, det populära cykelloppet Wolfram Grand Prix, motionsloppet Roxen Runt och löploppet City Run Linköping som är tillbaka med nytt namn.

Talangjakten On Stage arrangeras för tredje året i rad och utökar nu från tre till fyra deltävlingar redan i juni. Den fjärde och nya spelplatsen för On Stage är på Valla gård under nationaldagsfirandet den 6 juni. Platser för övriga deltävlingar är som tidigare Skäggetorp, Ryd och Berga och vinnarna går vidare till den stora finalen på Hospitalstorget den 22 augusti under Linköpings stadsfest.

Mer information om Linköpings stadsfest 2019 presenteras kontinuerligt på festivalens webbsida: