Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hon valde att ta vaccinet

17 februari 2021 | Omsorg & hjälp, Covid-19
I veckan har en mer aktiv vaccinering av vård- och omsorgspersonal i Linköpings kommun dragit igång. Under måndagen och tisdagen vaccinerades runt 400 personer i Saab Arena.

Undersköterskan Susanne vaccinerade sig mot covid-19 under måndagen. Foto: Johan Sjöholm

Undersköterskan Susanne har fått vaccin mot covid-19. Hon är en av dem inom Linköpings vård- och omsorgsverksamheter som har tackat ja till att vaccinera sig. Och när den mer aktiva vaccineringen av vård- och omsorgspersonalen inleddes under måndagen var Susanne en av de första att få sprutan.

– Det känns bra tycker jag. Det känns rätt så självklart att ta vaccinet så att man kan vara med och bidra till att få ner smittspridningen så mycket som möjligt, säger Susanne.

Susanne förklarar också att hon väljer att ta sprutan för att skydda både dem hon jobbar med, brukare och kollegor, men också för att skydda sin familj.

– Det är viktigt att göra det man kan för att allt ska bli bättre så att vi kan leva ett mer normalt liv igen.

Saab Arena är en av de platser som används som vaccinationscentral. Foto: Per Olsson


Vaccineringen i Linköpings kommun och Östergötland påbörjades i december 2020 och i de fall det har blivit doser över har medarbetare som arbetar vårdnära erbjudits vaccination. När det gäller en mer aktiv vaccination av vård- och omsorgspersonal är planen att en tredjedel i varje arbetsgrupp ska vaccineras i taget. Detta för att inte riskera att alltför många blir sjuka samtidigt, som en eventuell reaktion på vaccinet.

– Att vi nu kan påbörja en mer organiserad vaccinering av våra medarbetare är mycket positivt. Efter en ansträngd höst och vinter börjar vi ana en ljusning i och med att vaccineringen är igång, vilket känns bra, säger Linda Ljungqvist, social- och omsorgsdirektör.

Här samlar vi information om vaccinering mot covid-19:

Region Östergötland har det övergripande ansvaret för vaccinationen i länet och vaccineringen mot covid-19 är just nu inne i fas 1. I fas 1 vaccineras den som bor på särskilt boende för äldre, den som har hemtjänst och hemsjukvård/vård och omsorg i hemmet samt den som arbetar nära personer enligt ovan.

Läs mer om vaccineringen på 1177.se.