Hon vann ett jobb

13 december 2019 | Arbete
Under september hade Linköpings kommun en tävling där studerande vid Linköpings universitet fick chansen att tävla om ett jobb. Igår utsågs vinnaren Isabella Ågren under en ceremoni i stadshuset.

Foto: Lisa Johansson

– Jag är jätteglad över att stå som vinnare i tävlingen med en idé som jag länge velat förverkliga. Att dessutom få jobba med den tillsammans med ett fantastiskt team är en dröm som går i uppfyllelse, säger vinnaren Isabella Ågren.

Tävlingen gick ut på att tydligt beskriva en idé och berätta varför man vill förverkliga den. Isabella var den som skickade in den bästa idén utifrån juryns bedömning och kammade därför hem ett projektjobb på Linköpings kommun där uppdraget blir att förverkliga den egna idén tillsammans med kommunen. 

Isabellas bidrag gick under namnet ”När jag blir stor”. Det är en podcast i intervjuformat med fokus på drömmar. Hon beskriver sin idé såhär: ”Tänk er en blandning av ’People of New York’ och ’Framgångspodden’. En plats där lyssnarna får lära sig om yrken de aldrig skulle stött på annars, livshistorier de aldrig skulle fått ta del av.”

– Studenterna spelar en viktig roll för vår framtid och eftersom Linköping är staden där idéer blir verklighet ville vi ge studenterna chansen att förverkliga sina egna idéer tillsammans med oss, säger Maria Ottosson, kommunikationsdirektör.

Tjänsten är en visstidsanställning motsvarande 80 timmar. Anställningen anpassas efter vinnarens studier men uppdraget måste vara genomfört senast 31 augusti 2020.

Text: David Blomgren