Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hur tränar du i sommar?

30 juni 2020 | Uppleva & göra
Med den frågan vill Linköpings kommun väcka nyfikenhet kring träning och tipsar därför om olika motionsaktiviteter att göra under semestern.
Vänner som joggar i skogen

Rör på dig i sommar.

I kommunens sociala medier får vi under närmaste veckorna stifta bekantskap med fyra motionärer och deras tankar kring att träna. Syftet med kampanjen är att inspirera Linköpingsbor till ökad motion.

 Sedan 2018 har vi i Linköpings kommun ett idrottspolitiskt program – som heter Aktiv hela livet. Den övergripande målbilden är att vi genom en bred samverkan tillsammans arbetar för att aktivt främja fysisk aktivitet och rörelse för alla hela livet., säger idrottsutvecklingschefen Anderas Hagström. 

"Otroligt intresse"

Det idrottspolitiska programmet fokuserar på rörelseglädje, demokrati och delaktighet där alla medborgare ges möjligheter att delta utifrån sina förutsättningar.

 Vi ser just nu ett otroligt intresse för att röra på sig ute i staden och naturen. Det är jättepositivt och vi vill gärna vara med och bidra till att ännu fler hittar nya platser att besöka eller att testa nya träningssätt, säger Andreas Hagström.

På många platser och motionsanläggningar inom kommunen är det just nu mycket människor då möjligheten att resa och semestra i år är något begränsad och gör att många väljer att stanna hemma.

 Myndigheternas rekommendationer är att vi ska hålla avstånd och inte träffas i för stora grupper. Genom att visa det utbud som finns inom Linköping kan vi bidra till att människor hittar alternativa områden eller provar nya aktiviteter., säger Andreas Hagström.

Via länken nedan har vi samlat tips på olika platser för rörelse. 

Vill du veta mer om Linköpings kommuns idrottspolitiska program Aktiv hela livet, och den handlingsplan som tagits fram så finns mer information här: 
 Text: Marie Hallerfelt
Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: